homebiografielespraktijkatfotoscontact

Biografie

Click here to view this page in English

Petra P.L. Polman

kreeg haar eerste pianolessen op achtjarige leeftijd in Maarn. Vervolgens nam zij les bij Arthur Hartong en werd toegelaten tot de vooropleiding van het Arnhems Conservatorium. Petra nam deel aan diverse concoursen en werd prijswinnares op het Petrof-concours, het Yamaha-concours en het Kijkduin-concours. Na haar VWO-diploma behaald te hebben, ging ze verder met de vakopleiding Muziek (piano klassiek) aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Zij nam deel aan workshops en masterclasses bij onder andere Marietta Petkova en Louis Andriessen en zij volgde een cursus liedbegeleiding bij Tan Crone. In 2002 sloot Petra haar Eerste Fase studie (Docerend Musicus) af bij Marjès Benoist.

Naast het samenspelen met verschillende zangers en instrumentalisten, zette Petra haar pianostudie voort bij Sepp Grotenhuis. Ook verleende zij haar muzikale medewerking aan een tv-uitzending van Teleac. Zij nam deel aan diverse (internationale) masterclasses en kreeg les van onder andere Nelly Ben-Or, Johan van Beek, Karl-Heinz Kämmerling en Vladimir Ashkenazy. Op uitnodiging vertrok zij in 2005 voor een jaar naar de Verenigde Staten, waar ze studeerde bij Falko Steinbach en Pamela Viktoria Pyle. In mei 2006 sloot Petra haar studie met onderscheiding af aan de University of New Mexico met het behalen van de titel Master of Music in Piano Performance. Dit studiejaar werd mede gefinancierd met een aan haar toegekende studiebeurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Petra is één van de vijfentwintig pianisten die voor het boek Het klassieke pianorecital van auteur Ben Daeter zijn geïnterviewd. Ook was zij één van de vijftien pianisten die speelden tijdens de drie concerten, die in het kader van dit boek georganiseerd werden. Daarnaast werkte ze als presentatrice en pianiste voor het Prinses Christina Concours in de Classic Express, de eerste rijdende concertzaal ter wereld.

Petra voert regelmatig uit, in binnen- en buitenland, zowel solistisch alsook in ensembleverband. In oktober 2009 werd zij geselecteerd voor een solorecital in Spanje tijdens een internationaal muziekfestival voor Spaanse pianomuziek. In oktober 2012 nam zij opnieuw deel aan dit festival: deze keer met een lezing voor musicologen tijdens het symposium en met een concert.

home | biografie | lespraktijk | Alexander Techniek | foto's | contact
Copyright © 2019 - Petra P.L. Polman